MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 500 g jabłek, 1,5 szklanki wody, 2 płaskie łyżki...
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Desery z jabłkami. Zobacz najlepsze przepisy na wykorzystanie jabłek, zamiast szarlotki - są proste i szybkie

Kisiel jabłkowy

Składniki: 500 g jabłek, 1,5 szklanki wody, 2 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej, sok z polówki cytryny, łyżka miodu lub cukru
Wykonanie: obrane jabłka kroimy w kostkę. Wkładamy do rondelka. Zalewamy szklanką wody. Wyciskamy sok z polówki cytryny. Prażymy. Jeśli lubimy idealnie gładką konsystencję, można zblendować. W połowie szklanki wody rozpuszczamy 2 łyżki skrobi ziemniaczanej. Wlewamy do garnka z jabłkami (lub musem), mieszamy. Doprowadzamy do zagotowania. Jeśli kisiel jest za mało słodki, można dodać łyżkę cukru lub miodu. Nakładamy do pucharków.

Zobacz również

Obejrzeli na rynku film "Noce i dnie"

Obejrzeli na rynku film "Noce i dnie"

Tadej Pogacar zwycięzcą niedzielnego etapu Giro d'Italia

Tadej Pogacar zwycięzcą niedzielnego etapu Giro d'Italia

Polecamy

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków

Hulajnoga elektryczna. Czy wiesz gdzie powinieneś zaparkować?

Hulajnoga elektryczna. Czy wiesz gdzie powinieneś zaparkować?

Żona i córka wyszły z cienia Francisa Coppoli. Poznaj ich niezwykłe historie

Żona i córka wyszły z cienia Francisa Coppoli. Poznaj ich niezwykłe historie