MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Korzeń pieprzycy peruwiańskiej (Lepidium meyenii) może...
fot. ildipapp/123RF

Oto jedzenie miłości! Te produkty działają jak afrodyzjaki – zwiększą ochotę i radość z seksu. Tak podkręcisz temperaturę w związku

Maca na potencję

Korzeń pieprzycy peruwiańskiej (Lepidium meyenii) może efektywnie zwiększać libido i wzmacniać erekcję u mężczyzn. Roślina spokrewniona z kapustą jest źródłem cennych związków mineralnych, niezbędnych do produkcji hormonów (m.in. cynku), a ponadto wykazuje szereg korzystnych działań na funkcje seksualne. Może m.in. usprawniać je u kobiet po menopauzie, u których spadek libido jest skutkiem przyjmowania leków antydepresyjnych. Kuracja trwająca 3 miesiące może podnosić libido, a po 4 miesiącach – zwiększać liczbę plemników u zdrowych mężczyzn. Pozwala też zrównoważyć poziomy żeńskich hormonów płciowych, dodawać energii i zwiększać odporność. Badania pokazują, że na organizm dobrze toleruje dawkę macy wynoszącą do 3 g dziennie, ale na efekty jej przyjmowania należy poczekać nawet 2 miesiące. Jest dostępna w postaci kapsułkowanej oraz sproszkowanej, która stanowi całkiem smaczny dodatek do koktajli. Nie powinny spożywać jej osoby z hormonozależnym nowotworem.

Zobacz również

Szczecinek stolicą futbolu! Gościmy finały wojewódzkie Pucharu Tymbarku [ZDJĘCIA]

Szczecinek stolicą futbolu! Gościmy finały wojewódzkie Pucharu Tymbarku [ZDJĘCIA]

Tak wygląda nowy Inkubator Przedsiębiorczości w Grudziądzu

NOWE
Tak wygląda nowy Inkubator Przedsiębiorczości w Grudziądzu

Polecamy

„Koniec marzeń”? Wrażenia ósmoklasistów po egzaminie z matematyki

„Koniec marzeń”? Wrażenia ósmoklasistów po egzaminie z matematyki

Smażony ryż z jajkiem na obiad. Sposób na obiad ze składników prosto z lodówki

Smażony ryż z jajkiem na obiad. Sposób na obiad ze składników prosto z lodówki

Taki chłodnik litewski robiły nasze prababcie. Dodawały zapomniany składnik

TYLKO U NAS
Taki chłodnik litewski robiły nasze prababcie. Dodawały zapomniany składnik