Pizzeria Vega została otwarta 11 listopada 1998 roku przez Antoniego Bryla. Lokal działa niezmiennie do dziś, przy ul. ks. Czesława Lissowskiego 2B w Rypinie. W międzyczasie w naszym mieście powstawały nowe pizzerie, ostatnie lata były trudne ze względu na pandemię, ale Vega wciąż cieszy się niesłabnącą popularnością. W czym tkwi sekret jej sukcesu?
– Na pewno kluczowym elementem jest przepis na ciasto, którego nigdy nie zmieniliśmy – mówi Bartosz Bryl, syn pana Antoniego. – Piekarze pracują u nas od ponad 20 lat. Tata zawsze pilnował interesu, a teraz z bratem też jesteśmy tam każdego dnia. Staramy się, aby zawsze klient był zadowolony. Obecnie mamy cztery auta na dowozy i dzięki temu pizza jest szybko dostarczana. No i jesteśmy zawsze uśmiechnięci do klienta.
Czytaj także
W naszej galerii znajdziecie archiwalne zdjęcia z Pizzerii Vega. Są fotografie z początku działalności, ale też zdjęcia z ostatnich lat. Sprawdźcie!
Kultowa pizzeria Vega w Rypinie na archiwalnych zdjęciach
Pizzeria Vega w Rypinie na archiwalnych zdjęciach. Tu od lat...
Najłatwiejsze sypane ciasto ze śliwkami na świecie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?