Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Żółtka ucieramy z cukrem i margaryną. Dodajemy przesianą...
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Przepis na (mistrzowski) piernik z Koła Gospodyń Wiejskich w Kowalewie Pomorskim. Puszysty, aromatyczny, miękki i pyszny

Jak zrobić ciasto piernikowe?

Żółtka ucieramy z cukrem i margaryną. Dodajemy przesianą mąkę. Sodę rozrabiamy w połowie szklanki mleka. Dodajemy roztwór do ciasta. Dokładamy miód, kakao, przyprawę korzenną/cynamon.

Zobacz również

Wypadek na obwodnicy Lublińca. Trzy osoby trafiły do szpitala

Wypadek na obwodnicy Lublińca. Trzy osoby trafiły do szpitala

Letni wypoczynek kielczan. Tak lato w mieście spędzali mieszkańcy ARCHIWALNE ZDJĘCIA

Letni wypoczynek kielczan. Tak lato w mieście spędzali mieszkańcy ARCHIWALNE ZDJĘCIA

Polecamy

Sałatka z San Francisco do obiadu. Przepis z Glukozowej Rewolucji

Sałatka z San Francisco do obiadu. Przepis z Glukozowej Rewolucji

Nie uwierzysz, co zrobiła ta turystka! „Kozica górska”. TOPR-owcy łapią się za głowy!

Nie uwierzysz, co zrobiła ta turystka! „Kozica górska”. TOPR-owcy łapią się za głowy!

Najlepsza tarta z rabarbarem i bezą. Znika do ostatniego okruszka

Najlepsza tarta z rabarbarem i bezą. Znika do ostatniego okruszka