Zestawienie powstało na podstawie opinii naszych Czytelników. W poście na naszym fanpage'u zapytaliśmy, gdzie kupimy we Włocławku najlepszego kebaba. Padło wiele interakcji (odpowiedzi, polubień). Zsumowaliśmy głosy, jakie oddaliście na poszczególne bary z kebabami we Włocławku. Tak powstał nasz ranking..
Gdzie jest najlepszy kebab we Włocławku?
To jest 10 najlepiej ocenionych przez naszych internautów lokali serwujących kebaby we Włocławku. Zdaniem internautów kebaby z tych lokali są najsmaczniejsze.
Sprawdź kolejne slajdy naszej galerii i zobacz, które lokale wskazali internauci z Włocławka i nie tylko.
Kebab – turecka potrawa. Określenie obejmuje ponad dwadzieścia odmian tej potrawy (m.in. İskender kebabı, Adana kebabı czy şiş kebabı) i nie jest jednoznaczne.
W Polsce słowo kebab oznacza zazwyczaj döner kebap (w języku tureckim „obracające się pieczone mięso”), czyli danie kuchni tureckiej w postaci odpowiednio doprawionego mięsa baraniego (w tym jagnięcego), skrawanego z pionowego rożna, podawane z surówką warzywną i owczym serem, współcześnie przekształcone w danie typu fast food. Ze względu na ceny baraniny oraz preferencje smakowe Polaków, mięso w polskim kebabie to zwykle wołowina lub kurczak, jedynie z dodatkiem baraniny. Nie może to być mięso wieprzowe, co wynika z Halalu. Podawane jest w macy, picie, tortilli lub bułce z różnymi sosami – łagodnymi lub ostrymi. Wartość odżywcza dla 100 gramów typowego polskiego kebabu wynosi około 170 kilokalorii.
(Wikipedia).
Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?