MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pomidory są elementem wielu kuchni, nie tylko włoskiej czy...
fot. pixabay.com/FotoRieth

Warzywa to istotny element diety, niektóre wymagają jednak obróbki. Zobacz, których warzyw nie można jeść na surowo

Dojrzały pomidor - tak, niedojrzały - nie

Pomidory są elementem wielu kuchni, nie tylko włoskiej czy polskiej. Nadają się do makaronu, zapiekanek, przetworów i sałatek. Wybornie smakują też pokrojone w plastry na kanapkę. Kupując jednak warzywo, warto zwrócić uwagę na to, czy jest dojrzałe. Niedojrzałe egzemplarze o zielonym zabarwieniu mają w sobie tomatynę, a ta prowadzi do kolek i bólu brzucha.

Zobacz również

Kanibalizm na czerwonym dywanie. Film o rozpuście i dewiacjach podbija Cannes

Kanibalizm na czerwonym dywanie. Film o rozpuście i dewiacjach podbija Cannes

W jakim składzie Arka zagra w Gdańsku. Marcjanik: Musimy zamknąć sprawę w niedzielę

W jakim składzie Arka zagra w Gdańsku. Marcjanik: Musimy zamknąć sprawę w niedzielę

Polecamy

Czy wesele bez alkoholu może się udać? Zobacz, jak je zorganizować

Czy wesele bez alkoholu może się udać? Zobacz, jak je zorganizować

Najmniejsze miasta Polski zamieszkuje kilkaset osób. Wśród nich popularny kurort!

Najmniejsze miasta Polski zamieszkuje kilkaset osób. Wśród nich popularny kurort!

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna